Nærbillede af bog

Lav et testamente, hvis du vil have indflydelse på din samlede formue

Dette indhold er sponsoreret

 

Hvis du er besiddelse af en formue, bør du overveje at oprette et testamente over, hvordan din formue skal fordeles, når du en dag går bort. Dette er dog ikke noget, man ofte tænker over i dagligdagen, men det kan være en god idé at overveje dette. Testamentet og din testamente pris afhænger af mange faktorer, som du kan blive klogere på her. 

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk bindende dokument, som kan give dig en indflydelse på, hvad der skal ske med din formue, når du er gået bort. Hvis ikke du får oprettet et testamente, kan du risikere, at din formue bliver fordelt på en måde, som du måske ikke havde ønsket, da det ellers er arveloven, som er den sidste til at vurdere en eventuel fordeling. Du kan derfor med et testamente sikre, at din formue går til de rette arvinger. På den måde kan du bestemme fordelingen til eksempelvis din partner, børn, anden familie eller en helt fjerde gruppe. 

Sådan opretter du et testamente

Når du skal oprette et testamente, behøver du hjælp fra en advokat. For det kan være en uoverskuelig opgave selv at skulle tage stilling til, hvilket slags testamente, du behøver, og oprettelsen af dette, hvor følelserne nemt kan styre fornuften. Derfor er det vigtigt, at du får hjælp af en advokat, som er ekspert i forhold til de juridiske områder og det tilhørende papirarbejde. Når du opretter et testamente, skal du først tage stilling til, om du ønsker

et notartestamente eller et vidnetestamente. Hvis du vælger at oprette et notartestamente, vil det indebære, at en notar, som er en medarbejder fra skifteretten, er til stede, når du underskriver testamentet, hvor det er notarens pligt at sikre sig, at du handler ud fra din fornuft. Ved et vidnetestamente skal to vidner over 18 år være til stede, som ikke står til at arve dele af din formue, når du underskriver testamentet, hvorefter de selv skal underskrive dette. 

Andre testamente typer

Din testamente pris vil variere alt efter, hvilken testamente type du vælger. Du kan for eksempel vælge et børnetestamente, hvor du kan få indflydelse på, hvem der skal have forældremyndigheden over dit barn, hvis du går bort. Du kan også vælge et nødtestamente, som du kan få ved tilfælde af pludselige og livsfarlige situationer eller et samlevertestamente, hvis du og din partner ikke er gift, men ønsker sikring af hinanden. Det er derfor en længerevarende opgave at oprette et testamente, som du bør få hjælp til af en advokat, der også kan afgøre din testamente pris.  

Bedøm denne side

Klik på en stjerne