Computer-paa-bordet

Disse almindelige computerproblemer kan sagtens fikses

Sponsoreret indhold

Vi har i dag desværre opbygget en kultur, hvor vi er hurtige til at udskifte vores elektronik, så snart at det begynder at give de mindste problemer. Udover at det naturligvis er problematisk for den enkeltes økonomi, så er der også en større problematik i, at det på ingen måder gør noget godt for klimaet og brugen af jordens ressourcer.

Derfor har vi dedikeret denne artikel til at tale lidt mere om nogle af de mest almindelige computerproblemer, som sagtens kan fikses, uden at du behøver at købe en helt ny computer. Forhåbentligt kan det betyde, at du overvejer at få et tilbud på computer reparation i stedet for et tilbud på en ny computer.

Dødt eller svagt batteri

Har du en bærbar computer, vil den være udstyret med et batteri. Lige når man køber computeren, vil den typisk kunne holde strøm længe. Men efterhånden som man bruger den, bliver batteriet langsomt dårligere og dårligere til at holde strøm. Det er helt naturligt, fordi batteriet er det, man vil betegne som en sliddel.

Hele idéen med sliddele er dog, at de kan udskiftes. Så det betyder, at hvis du en dag står med en computer, hvor batteriet kunne have det bedre, så er der ingen grund til at kassere computeren. Det vil nemlig som regel ikke være et problem at få det udskiftet, og så kan den i mange tilfælde være så godt som ny igen.

En langsom computer

Synes du, at din computer er blevet langsommere og langsommere med årene? Så er det med garanti ikke dig, der har mistet forstanden. Computere bliver nemlig langsommere. Det er der to årsager til:

  1. De bliver fyldt op med masser af data

og…

  1. Computerprogrammer bliver mere krævende med tiden.

Sidstnævnte kan være svært at fikse med en reparation (men kan dog gøres ved udskiftning af RAM eller andre dele af computeren), men førstnævnte er til gengæld noget, der kan løses. For hvis du nogensinde har prøvet at nulstille en computer, vil du vide, at den kører mange gange bedre, end den gjorde inden nulstillingen.

Det skyldes, at man har slettet alt fra harddisken og starter på en frisk. Computeren får dermed meget mere plads at arbejde med, og det har en enorm betydning for hastigheden, hvorved den kan arbejde.

Virus og malware

Er du kommet til at klikke på et uheldigt link, eller er du blevet hacket, og den vej rundt fået installeret virus på computeren? Så er der ingen grund til at kassere den fuldstændig. I langt de fleste tilfælde vil man nemlig kunne fjerne virus og malware fra en computer, og dermed gøre den brugbar igen.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne