Fysisk kalender

3 grunde til at en fysisk kalender er en genial ting at have

Dette indhold er sponsoreret 

 

At have overblik over sit liv kan være svært og det er de færreste, der kan huske alle deres aftaler i hovedet. Det er for de fleste helt umuligt at huske forskellige tidspunkter og steder fra hinanden, hvis man ikke noterer alle de ting man skal ned et sted. Derfor er en kalender en super smart ting at have, da man kan notere hvor og hvornår man skal noget. Du har nok allerede en kalender på din smartphone, tablet eller pc, som du bruger flittigt, men har du tænkt over, om en fysisk papirkalender måske er noget for dig? Læs med her, hvilke fordele der er ved en fysisk kalender. 

Husk bedre

Den digitale kalender på fx din pc er smart, fordi den automatisk kan minde dig om dine aftaler, og du løber heller ikke tør for plads til at skrive aftaler ned på de enkelte dage, ligesom du gør i en fysisk kalender. Men vidste du, at hjernen husker bedre, når man noterer i hånden frem for på et tastatur? Forskning viser nemlig, at når du skriver på papir med en blyant, er din hjerne langt mere aktiv, end når du skriver på computer. Når du skriver dine aftaler ned i en papirkalender, bearbejder din hjerne informationerne på en mere dybdegående måde og vi husker dem derfor bedre. 

Digital pause

Når du vælger papirkalenderen, får du et afbræk fra alt det, der sker på din telefon eller tablet. Du kender måske det, at du er ved at skrive en aftale ind i din digitale kalender, men en mail distraherer din opmærksom og du glemmer at gøre det færdigt, du var ved. Dette undgår du med den fysiske kalender. Når du vender blikket væk fra skærmen, bliver du mere fokuseret på at nedskrive din aftale. En papirkalender er også en fordel, hvis du kan lide at skabe overblik over morgendagens aftaler om aftenen. Det blå lys i skærme forstyrre nemlig din nattesøvn, og så undgår du også at blive distraheret af de der mails, du ikke lige nåede at svare på i løbet af dagen. 

Adskil job og fritid

De fleste mennesker har behov for at adskille arbejde og fritid. Derfor giver det heller ikke mening at have én kalender, både til arbejdsrelaterede og private aftaler. Hvis du har en kalender på telefonen, er der stor sandsynlighed for at arbejde og fritid blandes sammen i én. Derfor kan du med fordel anskaffe en fysisk kalender til aftaler relateret til arbejdet. Du kan så vælge at efterlade den på arbejdspladsen, eller lægge den ned en skuffe når du er hjemme, for at gemme arbejdet væk og rigtig holde fri.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne